2018-07-18
Erik


Z-Wave


Genom det senaste årtiondet har det smarta hemmet utvecklats till en blomstrande industri världen över. Z-Wave teknologin har varit den ledande kraften inom denna evolution. Vad kommer härnäst? Tack vare maskininlärning och artificiell intelligens har det smarta hemmet fått möjligheten att bli medveten om sin omgivning, genom användningen av sensorer placerade runt om i hemmet. När det smarta hemmet upptäcker och vet hur det ska agera till förändring, blir det intelligent. Detta leder då till ett nytt behov av data från sensorer, som kan upptäcka subtila detaljer så som fukt, temperatur, ljus, rörelse, ljud och mer. Sensorer kan nu placeras på svåråtkomliga platser med en liten åtkomst till strömförsörjning. Dessa batteridrivna sensorer, placerade runt om i hemmet, kommer att låsa upp den medvetna potentialen i det smarta hemmet. Visst, det är fullt möjligt att idag placera dina sensorer på de flesta platser i ditt hem, men med den nya plattformen från Z-Wave kommer det att bli ännu enklare och bättre. Med längre räckvidd och mycket längre batteritid (upp till 10 år) kan du utöka ditt nätverk av sensorer enklare och livslängden blir betydligt längre. Dessutom är är Z-Wave 700 fullt bakåtkompatibelt.

Z-Wave’s kommande 700 plattform har designats för att möta de krav som ställs av smarta sensorer, där både lång räckvidd och låg energiförbrukning är av yttersta vikt.
Medvetna miljöer är den kommande evolutionen inom marknaden för smarta hem och de kommer att kräva teknologier som har optimerats för detta.

Egenskaper hos Z-Wave 700:

  • Låg energiförbrukning
  • Lång räckvidd +100 m
  • Hög prestanda (ARM)
  • Referenskod and verktyg
  • Best-in-Class S2 Security
  • Bakåtkompatibel


Lång räckvidd
Den kommande 700 plattformen kommer med en otrolig räckvidd. Punkt till punkt räckvidden har utökats till 100 meter och mesh-räckvidden till över 400 meter. Detta gör att du kan täcka stora ytor utomhus och inomhus och även genom flera våningar.

Lägst energiförbrukning
Z-Wave’s redan marknadsledande låga energiförbrukning har nu reducerats ytterligare, med den kommande 700 plattformen reduceras energiförbrukningen med 80%. Batteridrivna sensorer kan nu leva upp till 10 år bara genom ett enda knappcellsbatteri.
Läs mer om den kommande plattformen här