Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Serverhall

serverhall

Problem

Serverrum och datacenter är fulla av dyr utrustning som datorer och nätverksutrustning och dessa fungerar bäst inom vissa temperaturområden. Utrustningen är även känslig mot vatten. Monnit kontaktades av ett större företags IT-chef som hanterade deras serverrum och de hade haft problem med en läcka under helgen. Deras befintliga system övervakade serverrummet med avseende på temperaturer och fuktighet, men hade inga befintliga sensorer för detektering av vatten.

Under helgen förorsakade en läcka som kom från en toalett utanför serverrummet att vatten täckte golvet som sedan läckte in i serverrummet. Vattnet orsakade en elektrisk kortslutning som släckte ner flera servrar och skadade en handfull till av servrarna.

Lösning

Monnit tillhandahöll en tillförlitlig fjärrövervakningslösning som inkluderade trådlösa vattendetekteringssensorer samt en mängd andra användbara sensorer. Företaget installerade trådlösa vattensensorer i hela serverrummet för att upptäcka vatten. Monnit trådlösa gateways stöder upp till 100 trådlösa sensorer vardera, så företaget beslutade också att utöka sitt trådlösa sensornätverk genom att installera temperatursensorer i sina HVAC-kanaler för att noggrannare övervaka deras HVAC system.

Data från sensorerna skickas trådlöst till en gateway som ligger i mitten av serverrummet som sedan skickad det vidare till portalen ett online-sensorövervakningssystemet. De trådlösa vattensensorerna upptäcker omedelbar närvaro av vatten, och temperatursensorerna ställdes in för att kontrollera temperaturen varje halvtimme. Notifieringar sattes upp för att varna IT-personalen om vatten upptäcks eller om temperaturen fluktuerar för mycket.

Resultat

Innan Monnit trådlösa sensorer implementerades hade detta företag inget aktuellt system för vattendetektering i deras serverrum. Toalettläckan orsakade över 340 000 SEK i skada. För en initial investering ~ 14 000 SEK installerade de en fjärrövervakningslösning från Monnit bestående av en gateway, 20 sensorer för vattendetektering och 5 temperatursensorer.

Sedan systemet installerades upptäckte temperatursensorer en incident där HVAC-systemet inte tillhandahöll tillräcklig kylning till en del av serverrummet. Monnit-temperatursensorer upptäckte problemet ett tidigt stadie, vilket tillät dem att reparera systemet innan några skador uppstod.

Med hjälp av Monnits omfattande övervakningslösning kan detta företag nu:

 • Förhindra kostsamma skador på deras servrar på grund av VVS och vattenläckor.
 • Se till att deras HVAC-system fungerar korrekt.

0
  0
  Din varukorg
  Your cart is empty

  Behöver ni hjälp?

  Kontakta oss

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.