Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Modernt elsystem

Problem

Vid nybyggnation vill man ha ett smart hus för att kunna styra värme, belysning, ljudsystem och övervaka sitt hus. Detta både genom att man manuellt styra det via mobil eller automatisera det så att det sker på händelser eller regler.

Lösning

Tillsammans med ett elinstallationsföretag tar vi fram en lösning som bygger på KNX som huvudsystem. Själva hårdvaruinstallationen genomförs under byggnadstiden och blir helt anpassad för ett KNX-system. Som huvudenhet kan vi använda ThinKnx Micro. Med den enheten möjliggjordes fjärråtkomst och integration av alla olika system och produkter i en och samma enhet.

Programmeringen utförs utifrån kundens önskemål samt att Arkitektens/Hustillverkarens bildunderlag används som anpassad design för användargränssnittet.

Belysningen kan styras av både KNX och trådlöst mha Z-Wave. Detta då Z-Waveenheterna sitter nära drivdonen för LED-spottarna. Även några sena kundändringar kan leda till att några Z-Wave enheter placeras i uttag då det blev en enklare och billigare installation än att dra ny kabel från teknikrummet.

Den vattenburna golvvärmen styrs mha KNX och i varje rum finns en termostat integrerad i touchknapparna för belysningsstyrningen. I badrummet finns även elslingor för ett varmt golv även när det centrala systemet är avstängt. Även denna är integrerade och styrs via app.

Efter att kunden flyttar kommer ofta önskemål om förändringar vilket enkelt utförs remote utan att någon behöver åka till platsen.

Resultat

Många vardagliga funktioner styrs automatiskt och scenarion för att komma hem, åka bort, släcka allt, värme baserat på utetemperatur etc finns inlagt. Detta gör så att mycket av det vardagliga sköter sig själv.

Kunden har möjlighet att sänka temperaturen när man inte är hemma under en längre tid och sedan höja temperaturen med mobil innan man kom hem vilket sänker energikostnader.

0
  0
  Din varukorg
  Your cart is empty

  Behöver ni hjälp?

  Kontakta oss

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.