Vad är egentligen Wi-Fi?

Själva namnet Wi-Fi är faktiskt något av ett mysterium. En vanlig missuppfattning är att det står för Wireless Fidelity (ungefär trådlös naturtrohet) sedan Wi-Fi Alliance själva använt sloganen ”The Standard for Wireless Fidelity”en kort tid efter att varumärket skapats. Några menar att det är en ordlek på ”hi-fi” men det kanske är bäst att lyssna till vad en av grundarna av Wi-Fi Alliance, Phil Belanger, själv säger: 
”Det betyder ingenting. Det är inte en akronym. Det finns ingen betydelse.” 

Wi-Fi (uttalas waj-faj förresten) använder alltså trådlösa radiovågor för att sända information. För att göra det så enkelt som möjligt kan man säga att normalt består ett nätverk av en accesspoint och enheter som ansluter till denna. 
Alla Wi-Fi certifierade produkter genomgår en rigorös kontroll för att t.ex. möta alla standarder för interoperabilitet och säkerhet. 

WiFi, en standard

Produkter med WiFi kan idag göra allt från att skicka e-post till att strömma video och koppla upp videokonferener med utlandet. Den kan även länka dig till Internet från ett plan 10.000 meter upp i luften eller i korridoren på jobbet. Produkter för alla dessa behov kommer i många gestalter och former för att tillgodose alla dina behov och en del för så lite som några tior. 

För att komma dit vi är idag har tusentals företag, forskare och ingenjörer samarbete för att utveckla produkter som fungerar smidigt tillsammans. I mitten av 1990-talet började ett internationellt konsortium av tekniska experter från många olika teknikföretag att arbeta tillsammans genom en organisation som heter IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers, känd som ”I-triple E”), för att utveckla branschstandarder för hur dessa nya trådlösa produkter skulle samverka med varandra. 

Ur detta samarbete föddes WiFi Alliance ® och den har tagit dessa standarder och utvecklat testlaboratorier runt om i världen för att testa och certifiera produkter så att de uppfyller de krav på interoperabilitet och säkerhet som vi användare vill ha. 

Ring, maila eller skriv i chatten idag så tar vi fram ett förslag till er

019-760 1700, webbshop@smart-telematik.se eller skriv i rutan nere till vänster och lämna era kontaktuppgifter.

Fördelar med Wi-Fi

Varför skall just du skaffa trådlöst? En första, men ack så viktig anledning för många, är priset. Kretsarna är mycket prisvärda varför många tillverkare kan erbjuda produkter med stöd för detta. En annan anledning är, vilket vi varit inne på, att det är trådlöst. Du kan röra dig fritt i ditt hem och du behöver inte sätta dig vid skrivbordet och slå på PC:n om du skall söka vilket motstånd som väntar för favoritlaget i nästa match eller slå på din Sonos Play. 

Flexibla lösningar

Med ett väl fungerande nätverk inkluderat WiFi blir det enkelt att koppla upp sig trådlöst mot telefon, dator eller andra mobila enheter. Oavsett om du befinner dig i hemmet / på jobbet, på kafé eller i ett flygplan kan du läsa din e-post, strömma video eller delta i videokonferenser utan problem. 

Trådlösa nätverk har blivit enkelt och det tack vare att det finns en internationell standard som de följer. Både tekniken för wifi och trådlös router utvecklas och förbättras ständigt och de genomgår certifieringar genom olika rigorösa tester – allt för att de ska leva upp till de krav på funktionalitet och säkerhet som marknaden kräver. 

Hos oss hittar du professionella produkter för att skapa ditt företags nätverk och som lever upp till de krav som ställs inom din bransch. Våra system för wifi och trådlös router utmärker sig dessutom för sin goda kompatibilitet och passar extra bra när du vill skapa en fungerande helhetslösning för din uppkoppling hemma / på företaget. 

Lätt att installera

System för trådlösa nätverk från smart-telematik.se är både enkla att beställa och installera. Vi hjälper dig att skapa en lösningar för wifi som fungerar för just dina och ditt företags behov. Fråga oss om vilka produkter som passar bäst att kombinera till ett fungerande system för automation hemma / på företaget. 

Iphone compatible

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

pay online

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

long term charge

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

magnetic proof

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

Behöver ni hjälp?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.