telematik, vad är det?

Bra telematiksystem handlar om att skapa lösningar för telekommunikation och IT som binder samman traditionell teknik med nätverk av mobila eller stationära enheter. Tack vare en smidigare och mer effektiv överföring av data skapas så har du möjlighet att skapa ett intelligentare företag i framkant av den nya tekniken och på så sätt vara uppkopplad 24/7.

De största tillverkarna

Hos oss hittar du ett stort sortiment av produkter för telematik till olika användningsområden. Vi har samlat teknologi av hög kvalitet från några av de största tillverkarna i vår webbshop. Det gör det enkelt att välja rätt teknik när du ska installera eller utveckla ditt nya system. Ett exempel är att det finns en mobil router som är framtagen för att kunna erbjuda maximal driftsäkerhet för kommunikationen på ditt företag. Den har även inbyggt stöd för SMS som gör att du enkelt kan styra enheten från din mobil.

Framtidens telematik

Ett bra telematiksystem underlättar kommunikationen via dina mobila nät med hjälp av olika modem eller en router. Tack vare en smart användning av mobilnät som GSM eller 3G skapas system för uppkoppling till internet som är både snabbare och smidigare än tidigare. Med en 4G router kan du till exempel förenkla styrningen av reklamskyltar, videoövervakning eller kortterminaler – helt fjärrstyrt och med god driftsäkerhet.

Handla av oss

Beställ dina produkter för mobila nät och telematik i vår webbshop redan idag. Vi har ett stort antal modeller av 3G och 4G routrar att välja på som passar när du vill installera ett nytt system. Självklart kan du alltid ringa oss om du har frågor om installation eller leveranser.

Ring, maila eller skriv i chatten idag så tar vi fram ett förslag till er

019-760 1700, webbshop@smart-telematik.se eller skriv i rutan nere till vänster och lämna era kontaktuppgifter.

GPRS

General Packet Radio Service

EDGE

Enhanced Data for Global Evolution

UMTS

Universal Mobile Telecom System

HSPA

High-Speed Packet Access

LTE

Long Term Evolution

Att tänka på inför köpet

Det skall vara kul och enkelt att bygga ditt smarta hem och det finns massor av spännande lösningar. Många olika teknologier finns det som gärna nämns i samband med smarta hem, t.ex. Z-Wave, ZigBee, KNX, 433MHz, Bluetooth etc.

Det första du bör ha i åtanke är vilken typ av kontrollenhet du vill ha i ditt smarta hem. Vilka problem ska den lösa? Vilka funktioner vill ni ha i hemmet? Den enhet du väljer kommer att bli navet i ditt nätverk kring vilket allting kretsar och det kan verkligen löna sig att läsa på innan (kontakta oss gärna om du behöver hjälp) för att finna den ”hjärna” i ditt nätverk som bäst passar dina behov och förutsättningar.

Tänk också till en gång extra på exakt vilka lösningar du vill ha. Det kan vara klokt att börja i lite mindre skala och gör sig hemtam med produkter och funktioner och sedan bygga ut efterhand när man känner sig mer bekväm med sina lösningar. Så du behöver inte slänga ut en halv årslön eller betala månatliga kostnader på att göra ditt hem smart . Ta allt i den takt du hinner så att både du och din plånbok hinner med.

Hur kan man göra sitt eget smarta hem?

Lämpligast är att fundera på vad du faktiskt vill göra och utgå från dina behov, men det man börjar med är att alltså titta på vilken kontrollenhet man vill ha som täcker ens tilltänkta behov.

Sedan går man vidare och tittar på vad man faktiskt vill göra i sitt egna smarta hem.

Vill du övervaka så tittar du på vilka typer av sensorer som du kan tänkas behöva. Vill du ha koll på när 10-åringen kommer hem från skolan behöver du en dörrsensor som du sedan kan koppla till att du får ett mail när han/hon faktiskt kommer hem och öppnar ytterdörren.

Om du vill mäta elförbrukning för att lokalisera energitjuvarna kan du köpa pluggar som du sätter i uttagen eller som en elektriker kopplar in bakom knapparna och du kan då mäta effektförbrukning och styra dem.

Eller varför inte köpa mer generella enheter som du kan koppla och skruva lite med själv för att skapa dina egna smarta saker i hemmet.

Allt detta kan låta svårt men detta kan vi självklart hjälpa till med då vi kan konfigurera alla enheter åt dig så att allt kommer serverat på silver och är redo att börja användas direkt när du packar upp dem. Du kan givetvis också beställa något av våra färdiga startpaket med enheter som vi tycker är stabila och som vi vet fungerar väldigt bra tillsammans.

Behöver ni hjälp?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.