Smarta Hem, vad är det?

Nuförtiden finns det smarta bilar som du kan starta värmaren ifrån, du har smarta mobiltelefoner som du kan koppla pulsklockor och hälsoappar till. Du har säkert hört talas om de smarta musikspelarna från t.ex. SONOS som du kopplar till ditt Spotify konto och de smarta belysningslösningarna duggar allt tätare i den rika villafloran. Men det finns också smarta hem, vilket kanske inte är lika lätt att sätta fingret på. Så vad menar vi egentligen när vi säger ett smart hem?

Kort sagt ett smart hem innebär bekvämlighet, övervakning, energibesparing och helt enkelt spännande lösningar för ditt hem.  Styr och automatisera nästan allt du har i huset oavsett om du är hemma eller borta, sätt upp dörrsensorer och kameror för att övervaka, plugga in en smart enhet för att hålla koll på effektförbrukningen och stäng av den med telefonen om den inte ska vara på. Skapa din egen bevattning till blommorna som du kan styra när du är borta på semester. Detta och mycket mer erbjuder ett smart hem.

Egentligen är det bara din egen fantasti som sätter begränsningarna när du skall förvandla ditt boende från ett vanligt hem till ett smart hem som ger dig sinnesro och som faktiskt kan spara pengar åt dig.

Ring, maila eller skriv i chatten idag så tar vi fram ett förslag till er.

019-760 1700, webbshop@smart-telematik.se eller skriv i rutan nere till vänster och lämna era kontaktuppgifter.

KNX

Snabb & standardiserad

Trådlös & populär

Att tänka på inför köpet

Det skall vara kul och enkelt att bygga ditt smarta hem och det finns massor av spännande lösningar. Många olika teknologier finns det som gärna nämns i samband med smarta hem, t.ex. Z-Wave, ZigBee, KNX, 433MHz, Bluetooth etc.

Det första du bör ha i åtanke är vilken typ av kontrollenhet du vill ha i ditt smarta hem. Vilka problem ska den lösa? Vilka funktioner vill ni ha i hemmet? Den enhet du väljer kommer att bli navet i ditt nätverk kring vilket allting kretsar och det kan verkligen löna sig att läsa på innan (kontakta oss gärna om du behöver hjälp) för att finna den ”hjärna” i ditt nätverk som bäst passar dina behov och förutsättningar.

Tänk också till en gång extra på exakt vilka lösningar du vill ha. Det kan vara klokt att börja i lite mindre skala och gör sig hemtam med produkter och funktioner och sedan bygga ut efterhand när man känner sig mer bekväm med sina lösningar. Så du behöver inte slänga ut en halv årslön eller betala månatliga kostnader på att göra ditt hem smart . Ta allt i den takt du hinner så att både du och din plånbok hinner med.

Hur kan man göra sitt eget smarta hem?

Lämpligast är att fundera på vad du faktiskt vill göra och utgå från dina behov, men det man börjar med är att alltså titta på vilken kontrollenhet man vill ha som täcker ens tilltänkta behov.

Sedan går man vidare och tittar på vad man faktiskt vill göra i sitt egna smarta hem.

Vill du övervaka så tittar du på vilka typer av sensorer som du kan tänkas behöva. Vill du ha koll på när 10-åringen kommer hem från skolan behöver du en dörrsensor som du sedan kan koppla till att du får ett mail när han/hon faktiskt kommer hem och öppnar ytterdörren.

Om du vill mäta elförbrukning för att lokalisera energitjuvarna kan du köpa pluggar som du sätter i uttagen eller som en elektriker kopplar in bakom knapparna och du kan då mäta effektförbrukning och styra dem.

Eller varför inte köpa mer generella enheter som du kan koppla och skruva lite med själv för att skapa dina egna smarta saker i hemmet.

Allt detta kan låta svårt men detta kan vi självklart hjälpa till med då vi kan konfigurera alla enheter åt dig så att allt kommer serverat på silver och är redo att börja användas direkt när du packar upp dem. Du kan givetvis också beställa något av våra färdiga startpaket med enheter som vi tycker är stabila och som vi vet fungerar väldigt bra tillsammans.

Iphone compatible

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

pay online

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

long term charge

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

magnetic proof

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

Behöver ni hjälp?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.