Vad är belysningsstyrning?

Tänk dig ditt hus har 25 lampor och varje lampa normalt kontrolleras av med hjälp av en strömbrytare. Med belysningsstyrning kan du välja om du vill släcka alla lampor på en gång, en lampa åt gången eller bara genom att – som vanligt – trycka på strömbrytaren. Du kan även kolla om, och vilka, lampor som är tända/släckta när du är på jobbet och se till att du aldrig behöver komma hem till mörkt hus igen.  Skulle du sedan resa bort kan du på ett enklare sätt programmera lamporna att tändas och släckas för att få ditt hem att se bebott ut. 

När du sedan blivit lite varmare i kläderna finns alla möjligheter att på ett enkelt sett programmera så att: 

Lampor tänds/släcks efter sol ned/uppgång. 

Alla lampor släcks på en knapptryckning.

Scener skapas så att lampor dimmas ner till lämplig nivå och andra släcks helt. 

Olika typer av sensorer styr dina lampor. 

Belysningsstyrning gör det också möjligt att spara en del på elen, men den primära anledning är för komforten, säkerheten och kanske också för att kunna imponera lite på grannarna…. 

Ring, maila eller skriv i chatten idag så tar vi fram ett förslag till er

019-760 1700, webbshop@smart-telematik.se eller skriv i rutan nere till vänster och lämna era kontaktuppgifter.

Att tänka på inför köpet 

När du väl känner dig redo för att börja styra din belysning så är det egentligen inga större problem om du bara har tänkt dig att tända och släcka lampor samt dimma lampor. Dock får du tänka dig för lite grann och då det är starkström inblandat skall du vara försiktig och gärna rådgöra med din elektriker innan du börja skruva och testa. 

Vill man börja dimma LED-lampor så bör man göra grundjobbet innan så att man vet att produkter man har är rätt och klarar av de funktioner man vill åt. Man bör också kontrollera att den (de) belysningsstyrningsenhet(er) man köper fungerar tillsammans med de led lampor man vill köpa samt, och det påpekar vi gärna en extra gång, att de är dimbara. 

Hur man kan göra 

Har man befintliga lampor i huset så är det ganska enkelt att börja att styra sina lampor. Det finns både enheter som man kan köpa och sätta direkt i ett uttag för att kunna styra en lampa eller en enhet som ser ut som vanlig knapp som man sätter på en sladd till en lampa. 

Sedan kan man sätta in enheter bakom de befintliga väggkontakterna för att både styra lamporna som vanligt eller från din telefon. Man skall givetvis även ha en lämplig kontrollenhet som tar hand om det ”smarta” i sin belysningsstyrning. Kontakta oss gärna om du vill veta men om detta. 

När man väl har detta är det bara att starta med att styra sin belysning. 

Iphone compatible

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

pay online

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

long term charge

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

magnetic proof

Suspen disse males uada feugiat felis vel dignissim. Proin porta ultricies eros et iaculis

Behöver ni hjälp?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut nyhetsbrev om produkter och teknik. Vi spammar inte er brevlåda med erbjudanden varje vecka. Vårt fokus är att tillhandahålla teknik som löser era behov, inte att tävla om vem som säljer mest och billigast.