Trådlösa sensorer och sensorsystem

 

Många har ett stort behov av att ha kontroll på data, kunna mäta storheter, kunna utföra bearbetning av insamlad data och känna trygghet när information om saker finns tillgänglig. Detta är inget nytt utan något som i alla tider varit ett av våra grundläggande behov. Teknikutvecklingen har gjort det billigare och enklare att samla in data via trådlös mätning. Det som inte för så länge sedan krävde manuell avläsning sker idag med fjärrövervakning, t.ex. avläsning av elförbrukning i villan.

Kommunicerande enheter

Trådlös teknik har utvecklats mycket de senaste 20 åren. Allt från mobiltelefoni till små enkla unika radiosändare för att styra garageportar, radiostyrda bilar mm. En stor del av utveckling har gett oss små och billiga radioenheter som i takt med att processorer har blivit kraftfullare och billigare gett oss möjligheten att skapa små kommunicerande plattformar som när de kopplas till olika givare snabbt kan förse oss med det data vi vill samla in via fjärrövervakning.

Trådlösa sensorer är vår vardag

Sensorsystem är något som vi på smart-telematik / Rejoin Telematics har jobbat med i över 15 år. Trådlösa sensorer är vår vardag. Vi vet hur man sätter upp givare, radioenheter, insamlingssystem, mätsystem och allt annat som ett trådlöst sensorsystem består av.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag på telefon 019 – 760 1700 så berättar vi mer om våra produkter för trådlösa sensornätverk. Vi hjälper dig gärna att skräddarsy smarta nätverk och lösningar som passar just dina behov. Välkommen till smart-telematik.se!