Hem » Övrigt » Bluetooth

Bluetooth

Den globala standarden för säker och enkel trådlös kommunikation

Bluetooth® är en licensfri standard som elektronikproducenter fritt kan bygga in i sina produkter. Systemet arbetar i det globalt tillgängliga och licensfria 2,45 GHz ISM-bandet (samma som bl.a. WiFi och ZigBee). Räckvidden beräknas till 10–100 meter. Bluetooth utnyttjar frekvenshoppsteknik, med 1 600 hopp per sekund, för att öka robustheten mot störningar och utsläckningar av skickad signal. Det är därför minimalt med problem att samexistera med andra teknologier på samma frekvensområde.

Namnet Bluetooth® kommer från den danske kungen, Harald Blåtand. Harald Blåtand hjälpte till att ena delar av det som idag är Norge, Sverige och Danmark genom att han var duktig på att få folk att lyssna på, och förstå varandra. På samma sätt fungerar tekniken i Bluetooth® som utvecklades för att vara en öppen standard som tillåter anslutning och kommunikation mellan olika typer av produkter från olika tillverkare.

 

Bluetooth® är sen länge en pålitlig standard för trådlös kommunikation och är integrerad i mer än 8,2 miljarder produkter som tillverkas av över 30,000 medlemmar i Blutooth SIG (SIG = Special Interest Group).

Det senaste inom tekniken är tillämpningar inom smarta hem och som det står på deras hemsida:

"It Won't Clean Your House, But It Will Connect It"

Så kan ni förvänta er en hel del nya produkter inom det området framöver.

Produkter
12 36 72